torstai 10. joulukuuta 2009

Ulko maailma juttuja

MOIKKA!

Ku kerta kaikki päivittelee tätä niin siisteistä paikoista ulkomailta ja kanadasta niin aattelin että vittu ni mieki! Eli ollaan muutettu mekki tonne toiseen maahan, Kaijonharjuun! Jännä asustaa ainoana vaaleaihoisena suomeapuhuvana tuola seudulla, tuntuu pikkusen olo ulkopuoliselta! Muutoin ihan ok paikka.

Eräänä iltana mm tsekkailtiin live-poliisi-teeveetä suoraa makkarin ikkunasta kun pari autolastillista vähemmistösuomalaisia rupes hakkaan toisia naamaan ja siinä sivussa vähän omaa autoaki kollutettiin nyrkillä ja muilla eteen sattuneilla esineillä. Tietysti muistettiin huutaa niin että koko lähiö tiiras ikkunaverhojen takaa. Kieltämättä ihan mielenkiintosta odotella koska joku saa turpaan ja koska on eka ikkuna paskana, muttei kovin mielenkiintoista valvoa sen takia klo 4.00 aamuyöstä, kun aamuherätys on seittemältä. No, loppu hyvin kun ratsupartio laukkas paikalle R32 GOLFFILLA, helevetti ko oli makiat äänet! Nii siis, polliisireiskat vei nää nuoret eläkeläiset lopuksi kiven sisään yöksi, harmi että päästivät aamusta vissiin poiski. Heikoille jäille ne ois voinu viedä selvitteleen välejänsä.

Jaa mitäkähä muuta! No ei täsä. Heleketin siistiä VIHDOINKI ku on valkea maa!! Voi vittu ollu kohtuu tasapaksua laiffia ku on tultu pohjosista talvisista maisemista tänne OULUUN saatana +5 ja vesisadekeleihin. On ollu kuukauden sairasloman otto lähellä, ettei tarttis nähä tuota mustaa paskamaata keskellä talvea. Vähän on joo kontrastia kun lumet on puissa ja hengitys höyryää, vrt mustaan maahan ja savipaskaan kengänpohjissa.

Kuviaki ois joo! Alotetaanko siittä, että viime lauantaina tempastiin jäbien kans vehkeet tulille tuola pohjosempana ruottisa!!! Otettiin sellanen suunnitelma, että viikonloppuna mennään ajaan kelkoilla LUMILLE! Siis lumille, ei kelpaa kivikot ja kannikot. No ei siinä mitään, muutako että ne lumet oli 600km matkan päässä oulusta! Ja aikaa reissuun oli sellanen vähän rapia 30h (pe ilta - su aamu). Vetastiin vehkeet sinne jonnekki pe yönä klo 1:30 pienen diisselinloppumisepisodin jälkeen, kamat parkkiin johonki aura-auton kääntöpaikalle, peräkontista kaikki irtopuupalikat tuleen ja tölkkijuomat auki. Siinä sitte pyörittiin pihalla hetki ja heti viideltä päästiinki nukkumaan, autojen peräkontteihin. Koska ollaan visuja ja säästelijäitä, säästettiin majoituksesta! Tää on tarkkaa hommaa, kun ajellaan autolla 1200km ja kelkalla 50km, pitää alkaa jo miettimään kuluista! Nii tietysti jokanen ajaa omalla autolla ja kelkalla ton matkan, eihän siinä muuten ois mitään järkeä!

Jaa nii niitä kuvia!  Eihän kelekkareissu ois mitään ilman remonttia, kotona lämpimässä tallissa on vähän tyttömäista vaihtaa koneeseen mäntiä, joten tehtiin seki tossa illan pimeydessä ku kerta oli momenttiavainki mukana!



Mekaanikolla oli onneksi eväät mukana, että saatiin priimaa jälkeä.



Aamuherätys oli mukavan kylmän kalsia, peräkontin ikkunat jäässä



Nii sitä lunta, olihan sitä!


 
 
 
 






Reissun lopuksi vielä tukeva salaattiateria nassuun ja 600km takas kotio, sen pituinen oli se reissu!




No ei se viikonloppu vielä loppunu, jäihän tossa viel sunnuntai käytettäväksi! No eihän siinä kummempia ku nikkoautot tulille ja helevetin rossia!!! Perkules, olipa vaan makiata hommaa!


 
 

 


Niijoo ainiin, tehtiimpä tosa miksun kans pahvilaatikosta softboxi salamalle, vittumaista vaan ku pitää käsin laukassa se pömpeli. Jostain syystä ei pelaa kameran anturilta! Perkele, onneksi on opeteltu käsisalaman käyttö Levin maisemissa sillon edellisessä elämässä! Pistäppä Timå joku kuva niiltä ajoilta, hulluporochallenget pillit korvissa ja tuopit mäsänä!

3 kommenttia:

  1. VOI SAATANA, MEIKÄ HALUAA TUONNE

    VastaaPoista
  2. No huhhuhuh, löytyhän sitä hyhhyä!

    VastaaPoista
  3. kova juttu kimmo!
    meikästä teikä sais näyttä esinahkaa kumisaapas tehtaalle ja muuttaa takasi lappiin. vittuako siellä teet?!? annat elämän valua liian halavalla!! tyhymä!

    levin kuvat on kovalevyllä rovaniemellä. ei akäslompolossa. eli ensvuotena taas.

    MILLO LYYÄÄ JUHANNUS LUKKOON?????

    VastaaPoista