perjantai 25. joulukuuta 2009

Merry Christmas!

Hyvää joulua kaikille toivottaa Kanadan-Hanhi-Hippi-Make! Meikän eka joulu muualla kuin Lapissa, ikinä. Täällä Montrealissa ollaan ja ootellaan huomista. Täälläpäin kun syödään vasta joulupäivänä. Erilaista. Tai no saatiin me syödä tänäänkin, mutta huomenna pyöräytetään varsinaiset megaruoat. Kalakkunahommat. Haettiin kalakku muuten jostain erikoiskaupasta - oli murhattu halal-tyylisesti eli löysäämällä veret poijes.

Erilaista.

Tämä north american christmas luonnollisesti aiheutti poikkeaman totuttuun joulumeisinkiin. Lievä vorteksi joulun tila-avaruudessa, etten sanoisi. Lahjat laitetaan sukkiin. Joulupukki tulee savupiipusta yöllä. Kuusi on muovia. Ihan jännäähän tätä on seurata, mukavakin, mutta saunaa kyllä on aika pahasti ikävä. Ja sikaa. Ja sinappia.

Olut täällä sentään on parempaa ku Suomessa!

Talon emäntä käväisi eilen ostamassa viimeiset justkat kaupasta ja ajaa päräytti samalla reissulla Toyotan lunastukseen tuolla bulevardilla joulun kaaosliikenteessä. Onneksi selvisi säikähdyksellä ite eikä saanu naarmuakaan. Tänään haettiin vuokra-auto vakuutusyhtiön piikkiin, ja eiköhän leidi heti puikannut takasin ostoksille! Aika erilaista kyllä. Kaikki ostot voipi täällä jättää aivan viime tinkaan, ku kauppoja on txpsiljoona ja ne ovat auki melkeinpä joulun yli.

Mutta lähenpä tästä uneksimaan kalkkunasta. Hyvät joulut kaikille!

1 kommentti:

  1. makiat joulut vaan sinne kaukomaille! Meikyt on täälä itäkairassa vietelly jo tovin. Kelekka sylykeny sokeriliemet lahkeille ja sen semmosia. Josaki vaiheesa pitää siirtyä tonne meän pääkaupunkiin rovaniemi25:seen ja alkaa tekeen pientä pura-kasaa-operaatiota. Voiko joku muuten keksiä säätöventtiilin tähän helevetinmoiseen syömiseen! Kohtuu överit on tullu veettyä noissa suklaa-kinkkuvälimaaston linjoilta. Nytki on siniset suklaat suupielessä!

    huhu, terveisiä sinne ja muuallekki. Kohtahan se on taas juhannus!!

    VastaaPoista