sunnuntai 8. elokuuta 2010

kesälomz!

käytiin tekemässä pieni lenkki ulukomailla junilla ja busseilla. pari juttua pikkukamerasta ja -aivoista.

ekana kylläki lennettiin unkariin ja sieltä raiteita pitkin itävaltaan. tuli jotenki heti rento olo kun stratovariuksen laulaja oli asemalla vastassa.



wien = kallis ku homo, aamiainen ulkona = vähä halvempi






jatkettiin siistimpien mestojen toivossa tsekkeihin budjovisen kautta krumloviin. perille pääsee junalla, joka menee varmaan välillä ilman raiteita ja ratkoo crawlerireitit hyvinki luovasti. ylämäissä isoniskanen kuski pukkas pienempää silmään niinku vanhassa rekka-autossa. jos tuli paha paikka, sauffööri käveli koko junan päästä toiseen ja ajoi tötteröä välillä eri suuntaan. kätsy.




löydettiin vltavan rannalta markalla ATTIC STUDIO, johon ois majottanu suunnilleen yhen inuuttikylän. ehkä kakski. porsastelu ja kaljanjuonti oli kuitenki iisiä ku oli väljempää.





martti suosalo, sen äiti ja scootterin laulaja cesky krumlovissa kesällä 2010.






vallihautakarhu:



ja pari aitaan juuttunutta saksalaista



tuolla oltiin







junalla ku pääsee savanneille prahaan niin mentiin sitten sinne.





tässä vaiheessa oli vähän tiukempaa ni kuvasin illat muotokuvia mäen päällä. tuli ihan hyviä.




junalla ku pääsee myös saksaan niin tähättiin itä-berliiniin turkkilaisalueelle. ne vääntää siellä döneriä ja meikä tykkää kepapista.





uuet kaverit asu myös silloin perliinissä, marienhoffin lavasteissa.




saksassa tulee iltasin telkkarista huumoriohjelmia, joissa saattaa olla lihava mies liimaamassa nuoltuja tikkareita rintakarvoihin. kannattaa siis mennä semmoseen paikkaan jossa on telkkari. yks mahollisuus on myös matkustaa tämmösellä sähköavustimella.






pysähyttiin mynhhenissä heittelemässä koiralle palloa.



e



junalla kun pääsee rajojen yli, niin mentiin italiaan. ekana trentoon alppien läpi.






trentossa tungettiin fiat 127:n kuskin penkin kokoseen koppiin 12 muun kanssa hikoilemaan että tulleeko kuolema. pari ikkunaa oli paskana ja välillä oltiin varmoja että tullaan 400 metristä tonttiin. eipä tultu, joten lähettiin iltakävelylle, eli kiivettiin reipas kilsa ylöspäin ja otettiin evääksi melkein puoli litraa vettä ja purkki hunajaa.








veronaan mentiin bardolinon kulumille gardajärvelle, siellä meitä kuskas franco hyundailla päissään. franco ei puhunut englantia mutta me ymmärrettiin italiaa sen verran, että kun viiniä tehään, niin jossain välissä on viinijuhlat ja kaikki on ihan päissään. sitten mentiin lähibaariin ja autolla takas.









jossaki vaiheessa oli jälijellä 6 rahhaa.. tai sormia.. tai päivää.



bergamossa



saatiin venetsiasta kahen neliön koppi asuntovaunusta nukkumapaikaksi. niitä oli keksitty nimittää BUNGALOWEIKSI. tässä minä korjaan sänkyä kun erehyin nukkumaan sen päällä.









triestessä aamupalapöydässä. haavilla sai leivän päälle meduusaa, makia!






mentiin kroatiaan bussilla. välillä rajavartijasikaniskat kävi komentelemassa ja murisemässä. voin kuvitella ku ne kattoo vartijakopissa COPSIA ja harjottelee valamiiksi niitä WHERE`S YOUR PASSPORT GO FIND IT -laineja. meleko kummelia.

lähettiin rijekassa bussilla saaristoon. oli KRK-saaren KRK-osa. lähettiin vajaan tunnin päästä palaavalla bussilla takasin.





kroatiassa on kait melko neuvostomeininki mitä tulee normaaliin oululaiseen illanviettoon: ei oo korrektia syyä pitsaa keskellä kaupunkia ja juua kaljaa. ensin ympärillä pyöri iso poliisi ja myöhemmin sama saatanan iso kyttä vielä isomman jätkän kanssa. nyökkäsin jämäkästi ja se oli vissiin tuurilla natiivikieltä ja tarkotti että me tästä lähetään huomenna johonki muuhun maahan. vaikka sloveniaan.



ljubljanasta mentiin taas kroatian läpi unkariin. taas vähän kummelia joukossa ku timo kahilaisen näkönen jätkä tulee välillä huutamaan että PASSPORRRTKONTRRROLLL ja koppalakki on viitisen numeroa liian iso. passin sai näyttää eri tyypeille noin 9 kertaa. välillä vähä COPS-laineilla kyseltiin sukunimeä passia selatessa. hyvä seula.




unkarissa opettelin kattomaan miten prå-kuvaajat ottaa kuvia. jotenki noin ne sen tekee.






hu hu, kotona nytte.


5 kommenttia:

  1. Huhu!
    Just ja just maltto oottaa vuorokauven :sepi:kuvareportaasia!!! Ootta hengissä ja thänkaawd takaisin maassa jossa pissa haisee vasta vessan sisällä :D:D:D:D:D.

    Kiitos selostuksesta

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä hieman Kempeleen reissulta, paitsi että vähän enempi tossa teillä oli korkeuseroja! Meikän mielestä sun pitää valtteri laihuttaa, tallasithan meiltäki yhen sohvanpohjan paskaksi! Onneksi saatiin se sohva myytyä ennenkuin tulit uudestaan kylään ja nukkumaan päissään siihen!

    Kivoja kuvia ja reissua! Millon lähetään ruskaretkelle häh!


    Ainiinjoo, Timo on kuulemma jossain kaliforniassa laulamassa tupac shakuria päissään! Jätkällä taas uskomaton munkki ku Marjukka vetää jostain ässäarvasta lomamatkan tyynen meren rantaan!

    Meikät kävi Joensuussa...

    VastaaPoista
  3. jepa, nuo junat alko olla siinä 13 tunnin matkan jälkeen kusen hajusia jo etäisyydenki päästä. ykkösluokkaan ei saanu mennä, koska ei ollut ykkösluokan lippua, joten ykkösluokka oli tyhjänä ja kakkosluokan loossit ihmisjauhelihaa täynnä. ykkösluokassa oli eri väriset tapetit.

    joo ostakaapa huonekalut jatkossaki jostaki rautakaupasta! onneks jätkä KORJAS sen sohvan ja teit varmana vielä voittoa myymällä. mahto olla meikän ominaishaju tarttunu tosin siihen.

    ootellaampa se timo ameriikasta pois ni SUUNNITELLAAN!

    VastaaPoista
  4. Hyvia kuviahan sielta tuli ja hyvannakonen reissu oli!

    VastaaPoista
  5. JES

    hyvä turkulaiset maailmanmatkaajat.
    kova reportaasi, meikäki on käyny nuita samoja paikkoja. bergamo on ehkä paras ja siistein kylä nusta misä olitte ikinä ever 4 ever and ever!

    nii, meikät oli san diegossa tosiaan. kuvareportaasi tullee täsä joskus, ens viikolla mahollisesti kuhan jouvan rovaniemelle paremmin koneen ääreen dataan.

    lyhyesti oli holtitonta. jenkit oli ennakkoluulojen vastainen maa, yli rentoa jengiä joka on hullun ystävällistä, aidosti. san diego oli äly siisti paikka. kaikkea löytyy ja vähän enemmänkin. auto kanta on 3x isompaa mitä suomalainen. jokatoisessa autossa paripyörät ja alle 6m pitusia autoja ei ollu.

    matka tosiaan oli marjukan voittama. warner bros oli bookannu meille lentokenttä kyydit lincolnilla. oli makia maata semmosen läskin mustan auton takapenkillä. paluu lento, chigagista kööppenhaminaan tuli ykösluokassa oltua. kimmoki olis mahtunu justiisa niihin nojatuoleihin mikkä siellä oli. niissä oli vittu hierontaki! ja viin(aa)iä sai juoda niin paljon kun halus, ilmaseksi.

    kuvia lisää siis ja tarinaakin.

    -alehandro-timo

    VastaaPoista