tiistai 23. maaliskuuta 2010

Urpiaisen selkä on juovikas ja maha vaaleampi

Blogissa kovvaa settiä viime aikoina!

Meikä on viime aikoina taistellu nopeasti kasvavia työmääriä vastaan. Taistelumuotoja on kaksi: 1) suora atakki, eli tee kovasti töitä, ja 2) epäsuora atakki, eli mee kahvitauolle ja oota, että töille tapahtuu jotaki.

Vaihtoehto 1) on siitä hyvä, että hommat tulee tehtyä. Huono puolihan on tietenki se, että ovesta lappaa heti uutta hommaa. Se on vähän niinku yrittäs juosta Mt. Everestin päälle: maisemat on hyvät mutta vuorenpaskiaisen huippu on melkein yheksässä kilometrissä. Vaihtoehto 2) pellaa ehottomasti paremmin: perushommat tullee tehtyä mutta muut työt katoavat ittestään kahvitauoilla. Uusia töitä ei tule juuri ollenkaan!

Viime viikonloppu oli erityisen masentava: istuin koko LAUANTAIN kokouksessa Iqaluitissa samalla, ku ulkona oli noin ehkä tarkalleen aivan täydellinen hiihtokeli. Suoraan sanoen vitutti. Oli vielä mieto rapulaki, ku livahettiin pomon kanssa edellisenä päivänä paariin pihveille viieltä ja tultiin takasin hotellille kahelta aamuyöllä. Yheksän tunnin paarikeikka. Mutta siinä oli sentään jotaki järkiäki. Kokouksessa mietin, että ei varmaan kellään muulla oo rapula, NÖSSÖT. Ja ei ollu ku koko territorion koulupuolen johtohenkilökunta paikalla, mukaan lukien apulaisministeri. Pomo veti tyylikkäästi hirsiä viereisellä penkillä.

Mutta telluasiaan! Erityisesti Termospullo-Timolle tiedoksi, että ollaan käyty joka viikonloppu laskemassa 1 kpl vuoria/tuntureita. Paitti viime viikonloppuna, mutta ottanen huomenna vapaapäivän ja suunnittelin vähän isompaa operaatiota Mt. Duvalin yli ja ympäri. Joka tapauksessa, välillä on ollu aivan huippukeliä, puuteriakin jopa. Nyt on taas tuuli liipannut lumet kovaksi.

Tilasto-Stephanien ja Delian kanssa ollaa pääasiassa laskettu. Muut on yrittäny tulla matkaan, mutta aina on tullu joku tekosyy. "Ei ossaa", "skinit pitää leikata", "liian kylymä", "en oo laskenun pitkään aikaan" jne. jne. Aivan ko meikät osais laskia! Paljon mieluummin tuun mäet alas vaikka pää eellä ku en ollenkaan.



















Sunnuntaina lyötiin Siperia-Benoitin ja Devinin kanssa kättä päälle, että rakennetaan tässä sauna reen jalaksille. Kiskotaan se tuonne vuonolle kelekalla ja pistetään haisemaan. Hyvä että meikä on konsulttina tässä projektissa: ehottivat, että laitetaan kiuas saunan ulkopuolelle. Kuulemma joku kuivalöylysauna... Kuiva kyllä, hyvinkin kuiva. Ehottomasti kiuas sisälle ja isolla käellä roiskitaan vettä joka suuntaan. Sama se jostaki kosteusongelmista. Minusta se on kosteusongelma, jos kosteutta ei ole.

Negauutisista sen verran, että eilen koirat tappovat kolmevuotiaan penskan jäällä täällä meijän kylässä. Aika rankka tapaus. Penskat olivat kiusaamassa nälkäisiä vetokoiria jäällä, ja jossain vaiheessa koirat kai saivat tarpeekseen. Poliisi tuli paikalle liian myöhään.

1 kommentti:

  1. Ihania telmukuvia. Itellä takana yks kerta neljän vuoden aikana. Kohtuu tappotahti :D

    En varmaan osais enää pehmeellä laskee, muuten ko mahallaan ja suu auki :D

    VastaaPoista